
Bagel, ilk universite zamaninda tanismistim kendisi ile ve her sabah okula giderken bagel ve kahve keyfi yaptim taki istanbul a donene kadar. Simdi de Mesta da yapiyorum bu keyfi. Bagel in ne oldugunu bilmeyen arkadaslara anlatalim ne oldugunu.lk kez Polonya'da ortaya çıktığı varsayılan Bagel'ın yapımında maya, un, şeker, tuz ve su kullanılır. Şekil bakımından açmaya benzer, tat bakımından ise susamsız simiti andırır. İlk zamanlar Yahudi azınlıklar tarafından tüketilen Bagel, daha sonra ABD ve Kanada'da yaygınlaşmıştır. Amerika'da özellikle New York ve Kaliforniya eyaletlerinde çok tüketilmektedir. Simitten farklı olarak suda haşlanan bagel ın susamlı, çörekotlu, sarmısaklı, soğanlı, haşhaşlı çeşitleri vardır. Genellikle ortadan kesilip ısıtılarak, içine krem peynir, domates, salam konularak kahvaltıda yenilebildiği gibi, İngiltere'de içine biftek, tavuk veya ton balığı konularak sandviç olarak yenilmektedir. Mesta da susamli,hashasli, sade ve soganli bagellara sandvicler yapilmaktadir sabahlari ozellikle kahve ile denenmesi gereken tatlardan bir tanesidir.
No comments:
Post a Comment